PER QUÈ TENS ANTULLS I COM SOLUCIONAR-LOS (part 2)

Aquesta és la segona part d’un article que vol explicar de manera entenedora  per què la gent pateix antulls i què ha de fer per eliminar-los. En aquest article exposarem algunes estratègies molt senzilles per minimitzar i, fins i tot, fer desaparèixer aquelles ganes incontrolables de picar.

Si no t’has llegit la primera part, et recomano que ho facis ja que entendràs millor el que t’explicaré a continuació.

Hi ha diverses raons que expliquen els antulls, des de  l’hàbit que ens porta a voler menjar una cosa perquè sempre ho hem fet i quan no la tenim la trobem a faltar, fins a desequilibris hormonals i nutricionals que fan que l’antull sigui la crida desesperada del teu cos per obtenir algun nutrient que li falta. La qüestió és que ignorar-los o sucumbir al desig no soluciona el problema sinó que deixa la porta oberta perquè aquells mals hàbits s’instaurin encara més o apareguin problemes de salut més greus.

Hi ha una frase que diu: “No esperis resultats diferents fent sempre el mateix”

Per tant, si vols eliminar els antulls cal que facis alguna cosa diferent. Tot seguit et proposem les 5 millors estratègies per eliminar-los.

1.- Beu més aigua!

Moltes persones confonen la set amb la gana. Quan el cervell detecta nivells baixos d’energia, activa l’alarma de la set i la gana per restablir les reserves del cos. Malgrat que la sensació de set i gana es desencadenen simultàniament, el cos no reconeix la sensació de set tan bé com la de gana i pot entendre que només s’ha de menjar quan, en realitat, el que demana és  aigua. Una manera molt senzilla i eficaç d’assegurar que es satisfan les necessitats hídriques mínimes del cos i no es menja en excés és la de beure dos vasos d’aigua quan apareix l’antull. Recorda que una ingesta òptima d’aigua és aquella en què es beu 1 litre per cada 25 kg de pes per dia.

2.- Menja aliments de qualitat i molt variats!

Assegura’t de proporcionar al teu cos tots els nutrients que necessita. Això no ho aconseguiràs menjant més sinó menjant millor. Tria aliments frescos , naturals i sempre que sigui possible ecològics. La diferència més gran entre un aliment ecològic i un que no ho és no és el preu sinó la quantitat de micronutrients que conté. Per exemple, els espinacs ecològic contenen 294 miliequivalents de magnesi mentre que un de no ecològic només en conté 47.

No t’oblidis de menjar molta fibra ja que  t’ajudarà a controlar la gana i a sentir-te més saciat durant més temps. Aliments que et poden ajudar a augmentar el consum de fibra i que a més tenen moltes vitamines i minerals són:

–       Verdures de fulla verda : espinacs, bledes, col, coliflor, bròquil…

–       Cereals complets sense refinar : arròs integral, civada, mill,…

–       Fruita: la millor fruita, ara que ve el bon temps, són les baies)

Per exemple, un esmorzar molt complet i que t’ajudarà a controlar els antulls i a aguantar sense gana fins a l’hora de dinar és flocs de civada cuits amb llet de civada/arròs i amb una culleradeta de puré d’avellanes i un polsim de canyella.

Tampoc t’oblidis de menjar proteïna i greixos saludables. Aquests, a més de ser uns nutrients essencials per al cos,  també t’ajudaran a controlar la gana i a absorbir els carbohidrats/sucres més lentament.

Els aliments que no haurien de faltar a la teva dieta són:

–       Carns. Sobretot és important que sigui ecològica per evitar antibiòtics i altres productes químics. Si la carn no és ecològica intenta minimitzar-ne el consum.

–       Peix salvatge . És important que no sigui de piscifactoria per la mateixa raó que la carn. Menja sardines, anxoves, barats, salmó… A part d’aportar proteïna de qualitat  són una gran font de greixos omega 3!

–       Ous. També ecològics, si no, la proporció de greixos omega 3 ja no és l’adequada. Els ous poden ser un esmorzar realment  saludable i complet. Una truita o un remenat amb alls tendres i espinacs et proporcionarà la fibra, la proteïna, els greixos omega 3, les vitamines i el que el teu cos necessita per eliminar els antulls de mig matí. Prova-ho i ho comprovaràs!

–       Alvocats. Són una magnífica font de fibra i greixos saludables. Un guacamole a mitja tarda i els antulls són història! La meva recepta preferida és aquella en què xafo un alvocat, li poso un polsim de sal marina, un polsim de xili, un raig de llimona i un raig de vinagre de poma.

–       Purés d’avellana/ametlla. Són una bona alternativa a la mantega. Prova d’untar una torradeta d’arròs amb una mica de puré o crema d’avellana i uns trossets de plàtan per decorar i veuràs que, a més de gaudir d’un Snack, deixes de necessitar aquelles galetes o magdalenes que compraves fins ara.

3.- Suplementació amb magnesi, zinc i oli de peix!

Si m’has fet cas i la teva dieta es basa en aliments frescos, naturals i sobretot ecològics, segurament no cal que segueixis aquest consell ja que la quantitat de nutrients que el teu cos necessita per funcionar i per evitar els antulls és l’adequada.

Si pel contrari, tot i menjar fruita, verdura i peix aquests no són ecològics et recomano que complementis la teva dieta amb una aportació extra d’aquests minerals i greixos que t’he recomanat.

4.- Descansa més i millor!

Moltes persones se senten cansades i els falta energia fins i tot quan s’aixequen de dormir. La causa principal d’aquesta sensació és que els manquen hores de son. Si li falta energia, el  cos  demanarà menjar més i, segurament, si no segueixes els consells anteriors acabaràs prenent un cafè o menjant alguna cosa dolça. Aquesta no és la solució, tot al contrari, això només perpetua el problema!

Assegura’t d’anar a dormir més aviat per poder gaudir de 8 o més hores de son. Si ho fas així i segueixes una bona alimentació, no només veuràs com desapareix la necessitat de menjar més del compte i com desapareixen els antulls sinó que notaràs com corre l’energia per les teves venes durant tot el dia!

5.- Renta’t les dents més sovint!

Pot semblar una tonteria però funciona! No he trobat cap estudi científic que ho confirmi però la realitat és que amb la boca neta i fresca les ganes de menjar desapareixen o es redueixen. Fins i tot el gust dels aliments canvia i no ens vénen tan de gust. Prova de passar-te el raspall tan aviat com tinguis la necessitat d’atacar el flam o el pastisset que fas de postres cada diumenge i a veure què passa.

Segueix aquests consells cada dia i veuràs com els antulls desapareixen més ràpid que una piruleta a la porta d’una escola.

Una altra manera d’aprendre a menjar millor i evitar els antulls és apuntant-te al REPTE ELIMINATION DIET de Fitness Integral. Tenim un munt d’informació que et pot servir per millorar la  salut i gaudir de la vida de manera més plena. T’hi esperem 😉

Salut

comparteix:
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • RSS
  • LinkedIn
  • MySpace

Speak Your Mind

*


*