Com minimitzar els efectes devastadors dels àpats de Nadal

Les estadístiques ens diuen que molta  gent,per Nadal, s’engreixa uns 2 quilets de mitjana. No fer res i esperar que aquests quilos marxin sols fent uns quants dies de bondat no és la solució. I tu ho saps, ja que segurament és l’estratègia que vas fer servir l’any passat i ja en coneixes els resultats, veritat?

Encara que puguis pensar que trobar la motivació necessària per fer bondat i no passar-te durant les festes de Nadal és una missió impossible, la veritat és que seguint uns petits consells pots minimitzar molt els efectes negatius de tots els àpats d’aquestes festes.

No existeix una cosa més frustrant que passar per la bàscula després de reis. És en aquest moment que maleeixes els torrons i tot el cava que t’has menjat i begut. , m’equivoco?

Però la veritat és que la culpa no és dels torrons ni del cava! Qui ha estat  que els ha agafat i se’ls ha posat a la boca? Menjar i beure és una opció personal, no hi ha cap menjar ni beguda que acabi a la boca per accident. La decisió conscient o inconscient de consumir un aliment és exclusivament teva.

Però bé, no et vull fer sentir culpable ja que l’objectiu d’aquestes festes és gaudir  del  bon menjar en harmonia i germanor. El que t’explicaré en aquest article és com poder disfrutar del Nadal minimitzant els efectes negatius sobre la salut.

Segueix aquest petits consells i t’asseguro que gaudiràs el Nadal des de l’inici fins al final.

1.- Marca’t un objectiu

Cal que tinguis un objectiu clar i definit. En molts casos no serà perdre pes ja que els àpats copiosos d’aquestes festes de Nadal no t’ho posaran fàcil però sí que pot ser, per exemple, mantenir-lo! També és un bon moment per buscar una mica més de temps per fer exercici físic o demanar al tió una bicicleta o bambes noves per fer d’aquest 2015 un any més actiu que el que acabem de deixar.

Per saber com es redacta un bon objectiu t’aconsello que et llegeixis aquest article de la nostra comunitat virtual de En Forma http://enforma.ning.com/forum/topics/els-6-passos-per-aconseguir-el

2.- Assegura’t que el teu esmorzar té proteïna i greixos saludables

Quan et llevis, i sobretot si al sopar de la nit anterior has begut una mica més del compte i t’has passat amb els torrons, tindràs ganes de tornar a menjar alguna cosa dolça. Evita amb totes les teves forces esmorzar les sobres dels torrons i les neules del sopar! Comença el dia amb dos vasos grans d’aigua amb el suc de mitja llimona i assegura’t que l’esmorzar conté alguna font de proteïna i greix saludable. Algunes opcions són un iogurt amb fruits secs naturals (ametlles, avellanes, nous) o  un remenat d’ous i espinacs i, perquè no, un tros de carn o peix. Una molt bona recomanació és prendre una culleradeta d’oli de peix (greixos omega-3) per esmorzar i també a la resta d’àpats. Els greixos omega-3 són molt antiinflamatoris i t’ajudaran a contrarestar els efectes negatius dels sucres i l’alcohol.

Amb aquest esmorzar no només aportaràs al teu cos el que necessita per contrarestar l’excés de sucre i minimitzar els antulls sinó que també et saciarà més i durant més temps i no arribaràs amb tanta gana al pròxim àpat. Intenta també menjar el  més saludable possible i deixar els extres pels àpats “oficials”. Passa’t quan t’hagis de passar i fes bondat la resta de dies, no cal passar-se cada dia fins a reis!

Si et falten idees nutritives i saludables per esmorzar et recomano que et descarreguis el llibre de Receptes de la EliminationDiet que pots trobar a http://dietasaludablefitnessintegral.com/receptes/

3.- Escull la “millor” de les opcions possibles

Entre els mil i un aperitius, entrants i begudes dels àpats de Nadal, hi ha opcions que són millors que d’ altres. També pots escollir d’utilitzar aliments i productes de millor qualitat com els ecològics i així minimitzar els efectes negatius dels conservants, colorants i antibiòtics que porten per exemple les carns o altres aliments processats. Una altra bona opció sempre és escollir aliments més rics en proteïna (carn, peix, marisc, ous…) per sobre dels que tenen un gran contingut de sucre com per exemple els torrons.I en el pitjor dels casos, si no es pot escollir, ni triar…, sempre pots optar per menjar-ne menys, no?

4.- Beu molta aigua i infusions depuratives per minimitzar l’efecte negatiu de l’alcohol

Si d’alguna cosa abusaràs aquestes festes és del sucre i de l’alcohol, m’equivoco? Cal tenir molt present que l’alcohol deshidrata moltíssim i, per tant, cal que t’asseguris de beure molta més aigua del normal. Posa una ampolla de dos litres d’aigua a la nevera i assegura’t que per abans de sopar te l’has acabada. A part de beure aigua et recomano també que beguis te verd El te verd conté una gran quantitat d’antioxidants. Aquests antioxidants protegeixen al fetge de les toxines de l’alcohol i t’ajudaran a depurar el cos de manera més efectiva i ràpida. Pren un te verd (millor sense teïna) abans de menjar o abans d’anar de festa per minimitzar l’estrès oxidatiu que patirà el teu cos degut al consum excessiu d’alcohol i sucre. Pots complementar el te verd amb un suplement de card marià per potenciar encara més aquest efecte antioxidant i depuratiu.
5.-  Fes exercici intervàlic d’alta intensitat just abans de menjar!

Aquest Nadal si vols cremar l’excés de calories deixa de fer exercicis aeròbics! La manera més efectiva d’eliminar els torrons i activar al màxim el teu metabolisme perquè es converteixi en una màquina de cremar calories és fer exercici d’alta intensitat just abans de menjar. Aquest mètode és molt efectiu per augmentar moltíssim la despesa energètica del teu cos i sobretot per buidar el múscul de glucogen i fer-lo més sensible a la insulina. Si abans de menjar fem exercici relativament intens estàs buidant els músculs d’energia i preparant-los per poder emmagatzemar els aliments que menjarem a continuació. Si ho fem així la glucosa va cap als músculs i no cap als mitxelíns

El millor entrenament en aquest casos és el de peses tot i que també es pot treballar amb el pes del cos de manera molt efectiva.

Un exemple d’entrenament “crema torrons” pot ser el següent:

8 x  (30” salts + 30” flexions + 30” pujar/baixar esglaó + 30”burpees). Descansant 15 segons entre exercici i exercici.

Evita realitzar exercicis aeròbics ja que aquest tipus d’activitat augmenta molt els nivells de cortisol i l’estrès oxidatiu. A part, està més que demostrat que és el pitjor mètode per cremar greix.

Trobaràs més exemples d’entrenament a la nostra comunitat virtual de En Forma a www.enforma.ning.com

Evitar arribar a la nit de reis amb 2 o 3 quilos extres depèn de tu! Un cos sa és el reflex d’un conjunt de decisions encertades. En aquest article et vull ajudar a prendre aquestes decisions i així poder disfrutar d’un bon Nadal des de l’inici al final!

Salut i Bones Festes!

comparteix:
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • RSS
  • LinkedIn
  • MySpace

Speak Your Mind

*


*