Els 6 consells per perdre aquest quilets que has guanyat per Nadal.

Les estadístiques ens diuen que la gran majoria de la gent per Nadal s’engreixa uns 2 quilets de mitjana. Això no seria un problema si, un cop passades les festes, ens poséssim les piles i  féssim el que cal per treure’ns-els de sobre i no haver-los de lluir encara a l’estiu.

Malauradament després dels bons propòsits d’Any Nou, que solen durar un parell de setmanes com a molt, la majoria de persones opten per aplaçar l’operació “bikini” per més endavant. El problema és que, quan al final es decideixen a posar-se en forma, ja no són un parell de quilets els que s’han de treure sinó molts més!

No fer res i esperar que aquests quilos marxin sols fent uns quants dies de bondat no és la solució. I tu ho saps ja que segurament és l’estratègia que vas fer servir l’any passat i ja en coneixes els resultats, veritat?

Tot i que puguis pensar que trobar la motivació necessària per posar-te en forma i seguir unes pautes nutricionals més saludables després del Nadal sigui una tasca impossible, la bona notícia és que no estàs sol!

La qüestió és saber què cal fer per maximitzar els resultats. Estem en un moment en què cal optimitzar els esforços i les inversions i t’has d’assegurar que el temps que dediques a millorar la salut i a eliminar aquests quilets extres val realment la pena.

No existeix una cosa més frustrant que fer un esforç que no et ve de gust (però que saps que has de fer) i no aconseguir els resultats esperats.

Perquè això no passi t’animo a seguir aquests 6 consells per millorar la salut i la teva forma física en un temps record.

1) CANVIA els teus hàbits nutricionals.

Molta gent, quan rep aquest consell, es diu: “A mi no em cal fer regim, ja menjo força bé i, a partir d’ara, em penso moderar. A més, fent una mica més d’exercici ja cremaré aquest quilos extres”.

Doncs bé, deixa’m dir-te que el funcionament del cos és molt més complex que això. No és una qüestió de cremar més del que es menja sinó de vigilar el que es menja per no intoxicar al cos amb aliments que no li van bé. Més que la quantitat, el que et fa mal i t’engreixa és la qualitat dels aliments.

Assegura’t de seguir una pauta nutricional que no es centri només a baixar de pes. Moltes d’aquestes dietes miraculoses (Ducan, Atkins,…) et fan perdre pes a expenses de la salut. No te la juguis i opta per una dieta que prioritzi la salut. Un cos que gaudeix d’una salut òptima ni emmalalteix ni acumula greix. Una dieta, si és saludable, a més de fer-te perdre greix t’hauria de proporcionar molta energia i vitalitat, fer-te sentir bé i disfrutar de la vida. Si et trobes seguint una dieta i et sents miserablement cansat o esgotat psicològicament… deixa-la!

Tria aquella dieta que té sentit per a tu, basada en principis sòlids, coherents i senzills. Un cop has trobat aquesta dieta segueix-la escrupolosament durant tot el temps que hagis decidit seguir-la. Si no ho fas així et trobaràs canviant de dieta cada dos per tres i això és la recepta segura cap a un fracàs estrepitós.

A Fitness Integral hem estudiat i analitzat un munt de dietes i la dieta que segueix unes pautes realment saludables és la “Elimination Diet”.

Si vols saber exactament com funciona et pots descarregar el llibre GRATIS a la pàgina web www.dietasaludablefitnessintegral.com

També pots apuntar-te al REPTE ELIMINATION DIET que està a punt de començar a http://fitnessintegral.com/enforma/elimination-diet/

2) NO t’apuntis a un gimnàs… a no ser que realment t’agradi!

Siguem honestos, molta gent no suporta el gimnàs. S’hi apunta perquè creu que és l’única manera de posar-se en forma o perquè està de moda o simplement perquè tothom ho fa. La gent, quan s’apunta al gimnàs, ho comenta però no diu res quan se’n desapunta. Les estadístiques de les baixes  al cap d’un mes o dos d’haver-s’hi apuntat són molt altes. No engreixis més aquesta estadística. Si entrenar al gimnàs no és el que t’agrada més,  no t’hi apuntis. Ara bé, si en trobes un  que t’ofereix el que t’agrada i és efectiu per  a l’objectiu que t’has plantejat, llavors endavant!

Hi ha alternatives al gimnàs. Entrenar a casa, al parc o al bosc és tan o més efectiu que entrenar al gimnàs.

L’activitat física és activitat física, es faci on es faci. El teu cos no nota la diferència entre una màquina sofisticada o una garrafa plena d’aigua que puguis tenir per casa.

Entrena en un entorn que et motivi i et sigui agradable i convenient!

3) Mantingues els entrenaments CURTS i entretinguts

No sé qui va decidir que les sessions d’entrenament han de tenir una durada d’una hora. Qui ho va decidir no es va preguntar si tothom té una hora per dedicar a entrenar o si tothom té la condició necessària per aguantar una hora d’entrenament. Tot just ara comencem a qüestionar-nos aquesta norma i a oferir entrenaments més curts i de més qualitat.

És molt més efectiu entrenar 10 o 15 minuts cada dia i de manera consistent que no pas una hora dos o tres dies a la setmana. A més tots sabem que una hora de gimnàs no és una hora ja que s’hi ha de comptar el desplaçament, el canvi de roba, la dutxa, etc.

Els entrenaments curts, a més d’estalviar-te temps et permetran treballar a major intensitat i aconseguir majors i millors resultats.

Si necessites un entrenament motivador, efectiu i molt ràpid de fer aquí tens el programa que esperaves. En només 16 minuts notaràs resultats espectaculars. Descarrega-te’l a: http://fitnessintegral.com/enforma/programes-dexercici-virtuals/

Passa’t a sessions més curtes i intenses i deixa de banda aquelles sessions interminables i avorrides que no fan més que fer-te perdre el temps.

4) Fixa’t OBJECTIUS concrets i clars

Molta gent comença el nou programa amb un objectiu molt ambigu com el de “millorar la salut” o “perdre la panxa”. Aquesta gent sempre s’acaba preguntant-se com és que mai ho aconsegueix.

La resposta és molt simple.

És impossible estar motivat i saber què s’ha de fer quan l’objectiu no és clar. Com sabràs que has millorat la salut? Quin indicador faràs servir per identificar la millora? El mateix passa amb l’objectiu de “perdre la panxa”. Quan sabràs que l’has perdut? És imprescindible establir objectius clars i concrets i decidir per quan es volen tenir aconseguits.

Per exemple, “vull haver perdut 10 quilos abans del dia 1 de juny”. Ara sí que és clar què és el que vols aconseguir i per quan. Només d’aquesta manera sabràs si el progrés que estàs fent és l’adequat o cal ajustar el programa (fer més, treballar més intensament o seguir unes pautes nutricionals més estrictes).

Entens la diferència?

Defineix objectius clars, específics, mesurables i que et motivin i tindràs més possibilitats d’aconseguir-los!

5) DESFES-TE de la roba gran.

La manera més fàcil d’amagar els mitxelins és fer servir roba gran i folgada amb l’esperança que ningú noti els quilets extres que has posat a les cartutxeres o al voltant del melic.

Siguem honestos, a qui pretens enganyar sinó és a tu mateix. El millor que pots fer és desfer-te d’aquesta roba i comprar-te’n de nova, que t’agradi i que sigui just de la teva talla per tal de lluir-la i recordar-te que no has d’amagar res.

Guardar la roba ampla és una manera de dir-te que no ho aconseguiràs i que si ho aconsegueixes serà només de manera temporal i que val més guardar aquesta roba per quan la tornis a necessitar.

Si apliques aquests consells que t’estic donant ja pots desfer-te d’aquesta roba per sempre més. És tan senzill com estar convençut que ho aconseguiràs i posar-te a treballar per fer tot el que sigui necessari per aconseguir-ho.

6) RECOMPENSA’T els progressos.

A tots ens agraden els premis, veritat? Sobretot quan són la recompensa a la feina ben feta.

Fes una llista amb els progressos que vols anar veient i associa-hi un premi a cadascun.

Per exemple, si acabes la primera setmana havent seguit la dieta al 100% et  regales un massatge. Si fas totes les sessions d’exercici previstes per aquesta setmana et pots regalar aquell CD que t’agrada tant o, quan hagis arribat al pes que t’havies proposat, te’n vas de cap de setmana romàntic amb la teva parella per celebrar-ho 😉

No cal que siguin aquestes les recompenses, només assegura’t que el regal que et faràs t’agrada el suficient com per mantenir-te motivat en aquell moment de debilitat en què pots desviar-te de l’objectiu.

En definitiva, sempre que es vulgui aconseguir alguna cosa cal planificar-la bé. Esperar que les coses se solucionin per elles mateixes és ser una mica, per no dir força, ingenu. Assegura’t de tenir un pla precís i concret que et marqui el rumb a seguir i et porti directament a l’objectiu marcat, sense embolics ni pèrdues de temps.

Seguint aquest 6 consells t’assegures pràcticament l’èxit, ara només depèn de tu portar-los a la pràctica.

Salut i felicitat!

comparteix:
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • RSS
  • LinkedIn
  • MySpace

Speak Your Mind

*


*