Oblida’t de la bàscula. No serveix de res!

La majoria de la gent quan decideix millorar la salut comencen a fer exercici físic i dieta amb l’objectiu de baixar de pes. Ara bé, és el pes un bon indicador de la salut? Pujar a la bàscula cada matí amb l’esperança que ens mostri un número menor que el del dia anterior és una bona manera de saber si estem millorant?

La resposta és… NO!

El primer que cal entendre és que el pes absolut que ens mostra la bàscula no t’està dient res! Bé, això no és cert, el que t’està mostrant és la força gravitatòria que està actuant sobre el teu cos. Però, realment t’importa saber la intensitat amb què la força de la gravetat t’atrau cap a la terra? O t’importa més la teva salut?

Bé, tots sabem quina és la resposta, veritat?

Doncs perquè t’obsessiones en mesurar el teu benestar amb un paràmetre que no té res a veure amb la salut? Enlloc de fixar-te en el pes no creus que és més important parar atenció a altres factors com:

 • Augmentar els nivells d’energia
 • Reduir els perímetres corporals (cintura, panxa, maluc…)
 • Disminuir el percentatge de greix
 • Augmentar el percentatge de massa muscular
 • Millorar el sistema digestiu (anar millor de ventre…)
 • Tenir un son més profund i regenerador
 • Sentir-te i veure’t més atractiu/va

Si en qüestió de salut bases tots els teus progressos i èxits tan sols en el número que marca la bàscula no només et frustraràs i deprimiràs sinó que també t’estaràs equivocant!

La bàscula no et dirà si estàs més en forma,  més sa o més atractiu/va.

Una mateixa persona pot pesar el mateix i haver canviat totalment la seva forma física i la seva salut.

Tothom sap que el múscul pesa més que el greix però no tothom és conscient de la magnitud d’aquesta diferència.

Si comparem el mateix volum de múscul i greix el múscul pesa tres vegades més! O dit d’una altra manera, el múscul és tres vegades més dens que el greix. Per això es pot tenir un cos gras i gelatinós i pesar el mateix que un cos prim i musculat.

I com que una imatge val més que mil paraules aquí teniu un exemple molt clar on es veu perfectament com aquesta dona ha canviat espectacularment el seu cos i ha millorat la seva salut de manera apreciable tot i  no haver perdut ni un gram!

Pels obsessionats a les bàscules això seria un fracàs… jo no ho veig així. I tu?

El problema de la gent que para massa atenció a la bàscula és que quan comencen a introduir hàbits més saludables, sobretot quan es passa a una dieta més sana i baixa en tòxics, observen una reducció ràpida de pes. Aquesta baixada ràpida es deu a l’eliminació de la retenció de líquids que tenien per diluir els tòxics acumulats dins el seu cos. Si no saben això poden confondre l’eliminació de líquid per eliminació de greix i esperen que aquesta pèrdua continuï igual de ràpida mentre segueixen la dieta. Malauradament, un cop eliminada la retenció de líquids la pèrdua de greix és una mica més lenta i progressiva.

A més, com que un bon programa de salut ha d’incloure exercici físic aquest factor pot fer que el pes encara baixi menys o fins i tot no variï gens.

L’efecte més conegut de l’exercici físic sobre el cos és l’augment de massa muscular. Per tant quan es fa dieta i es complementa amb un bon programa d’exercici físic centrat en el treball de força es pot estar perdent greix alhora que guanyant massa muscular.

Aquí tens un altre exemple on la mateixa noia pesa més ara que està més prima i en forma que abans!

Una altra raó per la qual la bàscula no serveix per res!

Si vols mesurar els teus progressos de manera més eficient utilitza paràmetres com els perímetres o circumferències corporals, mesura el percentatge de greix corporal, tira’t fotos per poder comprovar els canvis morfològics que van transformant el teu cos, observa com de mica en mica la roba que t’apretava ara et va més ampla, que no et despertes ja cansat i que ja no et ve aquella son després de dinar. Tots aquest són aspectes que sí et diuen que la teva salut està millorant; i no un simple número a la bàscula!

Hem de tornar a enamorar-nos dels nostres cossos i això no ho aconseguirem pujats a una bàscula. Ningú s’enamora d’un cos pel pes que surt reflectit a la pantalla de la bàscula del lavabo… en canvi sí que s’enamora de la forma que té el cos, de l’energia que desprèn,  de la vitalitat que transmet i de la salut que irradia.

Recorda, la teva salut no es mesura a la bàscula. De fet, llança la bàscula! És la meva sincera i professional recomanació.

comparteix:
 • Facebook
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • RSS
 • LinkedIn
 • MySpace

Speak Your Mind

*


*