5 aliments que creus que són saludables i no ho són!

L’afany de la indústria alimentària per vendre i augmentar els seus beneficis ha fet que cada vegada amb més freqüència se’ns bombardegi amb campanyes publicitàries oferint-nos un o altre aliment/producte que suposadament ens ajuden a millorar la salut. De fet, i per ser honestos, molts d’aquests suposats aliments/productes saludables no ho son!

Si et deixes aconsellar per la indústria alimentària i les seves campanyes de màrqueting tens moltes probabilitats d’acabar creient que el que menges és saludable quan realment no ho és.

Si vols aprendre a menjar de manera correcta i saludable t’aconsellem que t’informis i t’assessoris bé. Per aquesta raó hem creat el llibre de la Elimination Diet. Un llibre que ja coneixes i que t’ha ensenyat a eliminar tots aquells aliments que no t’ajuden a portar una dieta saludable. Si el llibre t’ha agradat i encara vols aprendre’n més hem creat el programa del REPTE Elimination Diet. En aquest programa posem a la teva disposició una nutricionista col•legiada i especialitzada en nutrició ortomolecular i nutrició cel•lular activa i un assessor de salut i psiconeuroimmunòleg especialitzat en exercici físic. Tots dos a la teva disposició durant 30 dies per respondre a totes les teves preguntes i acompanyar-te en aquest procés tan educatiu com transformador.

Més informació del REPTE Elimination Diet a:
http://fitnessintegral.com/enforma/elimination-diet/

ALIMENTS QUE NO SÓN SALUDABLES I CAL EVITAR

1. Salsa de tomata en llauna

De fet no només la salsa de tomata sinó qualsevol producte que vingui envasat en una llauna! Molts dels aliments que vénen en llauna (per no dir tots) contenen BPA. Aquest component químic que recobreix les parets de la llauna és tòxic i s’ha associat a problemes reproductius, patologies neurodegeneratives, major risc de patir càncer de mama i pròstata… entre molts altres efectes adversos per a la salut. Segons la “Consumer Reports’s testing” només consumint dues vegades aquests productes ja es poden estar superant els límits de BPA diaris considerats segurs.

Si a més els aliments continguts en la llauna tenen propietats àcides (com les tomates) poden fer que el contingut en BPA de les parets de la llauna acabi dissolt dins el producte. Per evitar aquest perill et recomanem que substitueixis aquests aliments per productes naturals i si això no és possible tria aliments que vinguin envasats en pots de vidre i no llaunes.

2. Pernil de gall d’indi

El pernil de gall d’indi i molts altres embotits (pernil dolç, mortadel•les,…) són altament processats. A més la carn que s’utilitza en la seva elaboració prové d’animals criats intensivament, en molts casos malalts i/o amb una presència d’antibiòtics i altres medicaments en les seves carns que fan que siguin de molt mala qualitat. A més també se’ls afegeix nitrit de sodi (un conservant i un químics). Els nitrits dins el cos poden ser convertits en nitrosamines i ja hi ha molts estudis que relacionen aquests compostos amb càncer de còlon, estómac i pàncrees. Per tant, aquests aliments s’han d’evitar completament.


3. Margarines

Les margarines responen al lamentable resultat de la mala publicitat que van agafar (per equivocació) els greixos saturats. De fet cada vegada hi ha més evidència científica que desvincula els greixos saturats (sempre que siguin de qualitat) de les patologies cardiovasculars a les que es van associar. De fet si hi ha un producte que incideix clarament en un major risc de patir patologies cardiovasculars és la margarina.
Les margarines estan elaborades amb grasses Trans. Aquests greixos són artificials, és a dir, no existeixen a la natura, i s’aconsegueixen a través de la hidrogenació de les grasses/olis vegetals. Per aconseguir que un oli vegetal (que és líquid a temperatura ambient) sigui sòlid (com la margarina) s’ha d’hidrogenar i modificar químicament. Ja et pots imaginar que consumir una grassa manipulada químicament i que no existeix de forma natural no ha de ser massa bona per a la salut. De fet aquestes grasses s’han associat a un major risc de patir patologies cardiovasculars, problemes de calcificació, càncers, infertilitat i altres desequilibris hormonals. Per tant, evita completament el consum de margarines i, si necessites alguna cosa per untar, torna a la mantega de sempre! Fixa’t que he dit “de sempre” i això vol dir la mantega ecològica i ,si pot ser, elaborada amb nata crua i no llet pasteuritzada.


4. Olis vegetals

Un dels factors que està desequilibrant més l’alimentació actual i la salut és l’augment tan exagerat del consum d’olis vegetals. Que no t’enganyin, els olis vegetals són un dels productes més nocius per a la teva salut! Una dieta equilibrada és aquella en què la proporció entre grasses essencials omega 3 i omega 6 és de 1:1. Actualment, i per l’elevat consum d’olis vegetals (molt rics en omega 6) i grasses animals de poca qualitat (desequilibrades també cap a omega 6) aquesta ràtio pot arribar a ser de fins a 1:40 o més! Les grasses omega 6 són proinflamatòries i predisposen a molts problemes de salut. A més, els olis vegetals (gira-sol, soja, blat de moro,…) tenen un índex de cocció relativament baix en comparació a altres olis i quan s’escalfen es desestabilitzen i alliberen gran quantitat de radicals lliures. Per tant, mira les etiquetes dels productes que compres i si hi veus olis/grasses vegetals no els compris!

Els millors olis per consumir són el d’oliva (millor cru i per amanir) i l’oli de coco (per cuinar ja que té un índex de cocció dels més elevats i no es crema)


5. Soja i derivats

Malauradament tot el que ens han fet creure els anuncis de televisió sobre la soja no és cert. De fet, la soja és un dels productes més manipulats genèticament. La soja ha estat manipulada per ser molt resistent a les plagues i als pesticides per tant el contingut d’aquestes substàncies químiques és molt elevat. Els pesticides són uns disruptors hormonals molt potents i per tant el seu consum (a través de la soja) pot portar molt problemes de salut: infertilitat en homes, dolors premenstruals i desajustos en el cicle de la regla, interfereix en el bon funcionament de la placenta en dones embarassades i pot alterar el correcta desenvolupament del fetus,… També degut al seu alt contingut en substàncies goitrogèniques poden dificultar l’absorció de iode i alterar el funcionament de la glàndula tiroides (hipotiroïdisme).
Hi ha soja gairebé a tot arreu! De fet la lecitina de soja i altres productes del tipus “potenciadors del sabor” estan en molts productes processats com galetes, cereals, embotits, sopes…
Per tant, des de la Elimination Diet recomanem evitar la soja!


PRINCIPIS BÀSICS PER UNA DIETA REALMENT SALUDABLE.

Hi ha una regla d’or molt senzilla a l’hora de saber si un aliment és realment saludable i és aquesta:
“Si el pots trobar a la natura i te’l menges en el seu estat natural segurament serà molt més saludable que no pas aquells aliments elaborats dins una fàbrica i inventats per l’home”
Si vols aprendre quins aliments són els més saludables, conèixer quins aliments et poden malmetre la salut i sobretot experimentar a la teva pròpia carn els beneficis de portar una vida més responsable, activa i saludable no et pots perdre el pròxim REPTE Elimination Diet.


Inscripcions fins al 20 d’octubre i inici del programa el 23 d’octubre.

Més informació a http://fitnessintegral.com/enforma/elimination-diet/


T´hi esperem! 🙂

comparteix:
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • RSS
  • LinkedIn
  • MySpace

Speak Your Mind

*


*