El sucre és dolent, però aquest substitut natural encara ho és més!

Moltes dietes i programes de salut basen les seves recomanacions en els últims mètodes o productes que han sortit al mercat i que, tot i estar de moda, en molts casos  no tenen cap fonament ni evidència científica que confirmi que siguin saludables de veritat.

De fet, moltes d’aquestes dietes o programes recomanen substituir el sucre (que tothom sap que és dolent) per concentrat d’agave.

L’agave, degut a una gran campanya de màrqueting s’ha posicionat com una alternativa saludable al sucre. I la veritat és que canviar el sucre per agave és una de les pitjors estratègies que pots seguir si vols millorar la teva salut. De fet l’agave és molt més tòxic i difícil de metabolitzar que el sucre.

El REPTE Elimination Diet és un programa de salut que no entra en aquest joc de les modes i els productes miraculosos i basa totes les seves recomanacions en estudis científics comprovats. I és per això que ni recomanem el sucre ni tampoc recomanem l’agave.

Encara que costi de creure si analitzem l’agave i el que diu la literatura científica sobre la fructosa (l’agave és pràcticament tot fructosa) veurem que el consum d’aquesta substància és una de les millors maneres de desequilibrar el metabolisme.

La consciència  que el sucre és dolent cada vegada està més arrelada i molta gent intenta eliminar-lo de la seva dieta. El problema és que enlloc d’eliminar completament el sucre i els edulcorants es busca un substitut alternatiu i a ser possible més saludable. I la veritat sigui dita… això no és possible. Per aquest motiu el que es fa és buscar productes amb edulcorants naturals com l’agave. Degut a la gran demanda ara l’agave està molt de moda en les botigues de dietètica i és una de les substàncies que s’utilitza més per endolcir i donar  un aire més saludable al producte.

Sense entrar massa en detall a explicar el metabolisme dels sucres/carbohidrats sí que comentarem un parell de cosetes per les quals la fructosa i l’agave són tan perjudicials per a la salut:

  • La primera cosa que cal saber és que hi ha una gran diferència entre la manera com el cos gestiona el consum de glucosa i el de fructosa. El Dr. Robert Lustig, professor d’endocrinologia de la Universitat de California a San Francisco, un dels pioners a  estudiar el metabolisme dels sucres, ha observat que, quan es consumeix fructosa, el 100% de l’estrès metabòlic que pateix el cos recau en el fetge. Mentre que amb la glucosa el fetge només ha de metabolitzar-ne el 20%. A més, tot aquest estrès de la fructosa sobre el fetge també acaba derivant en un munt de toxines, com per exemple grans quantitats d’àcid úric. Això pot contribuir a patir hipertensió i gota.
  • Totes les cèl·lules del cos, incloses les del cervell, utilitzen glucosa com a font d’energia. No passa el mateix amb la fructosa que al no ser utilitzada com a font d’energia per les cèl·lules es transforma immediatament en àcids grassos lliures, VLDL (colesterol dolent) i triglicèrids. És a dir, la fructosa al no poder ser utilitzada pel cos s’emmagatzema en forma de greix. Aquest greix es pot acumular ràpidament al voltant del fetge i provocar el que s’anomena fetge gras o en anglès “non-alcoholic fatty liver disease”. Aquesta condició és el primer pas cap a un altre desordre més greu anomenat síndrome metabòlic, obesitat i diabetis tipus 2. El consum de sucre també pot derivar en tots aquests problemes però més lentament que la fructosa.

Per tant si vols perdre pes i millorar la teva salut vigila quina dieta segueixes. Si les pautes que et donen és canviar el sucre per agave (fructosa) o altres edulcorants artificials… vigila que enlloc de perdre pes i millorar la salut pots aconseguir el contrari!

Amb la salut no s’hi juga i per això si vols fer un canvi d’hàbits realment saludables et proposem que t’apuntis al REPTE Elimination Diet que començarem en molts pocs dies. Et garantim que serà una experiència realment transformadora.

Més informació i inscripcions a: http://fitnessintegral.com/enforma/elimination-diet/

Salut i felicitat!

comparteix:
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • RSS
  • LinkedIn
  • MySpace

Speak Your Mind

*


*