Principals errors que no et pots permetre si vols cremar greix i millorar la salut

La raó principal per la qual tanta i tanta gent fracassa a l’hora de baixar de pes i millorar la salut és perquè centren els seus esforços en seguir DIETS HIPOCALÒRIQUES (centrades en reduïr les calories i passar gana) i fan EXERCICI CARDIOVASCULAR (caminar, còrrer o anar al gimnàs a suar).

Si fins ara el teu enfoc ha estat aquest suposo que ja en coneixes els resultats, veritat?

Basar un programa de salut en menjar menys i córrer més s’ha demostrat que no només és POC EFECTIU sinó que fins i tot pot ser CONTRAPRODUENT.

De fet l’Institut Espanyol de l’Obesitat adverteix que més del 60% dels espanyols pateixen sobrepès. En una dècada, el creixement de l’obesitat ha estat espectacular. De seguir així el 90% dels espanyols patiran sobrepès l’any 2025.

Per tant a nivell de salut alguna cosa s’està fent malament, no creus?

Si reduir el greix corporal fos tan fàcil com menjar menys i moure’s més, tothom que seguís una dieta i fes exercici s’hauria d’aprimar i no sempre és així! Quantes persones hi ha vigilant el que mengen i fent un munt d’esport, i segueixen arrossegant sobrepès i problemes de salut?

Segur que en coneixes més d’una, m’equivoco?

Hi ha 2 factors molt importants que influeixen en la salut i en la reducció del greix corporal. Aquests són:

  • LA QUALITAT dels aliments (reduir la quantitat és un error si no es millora primer la qualitat del que es menja)
  • El TIPUS d’exercici físic (els exercicis de força i alta intensitat són molt més efectius que els aerobics)

I si a tot això li afegeix que molta gent (professionals del món de la salut inclosos) encara creuen que un programa de salut s’ha de centrar principalment només en baixar de pes ja tenim la fòrmula perfecta per tornar a fracassar.

En primer lloc no és el mateix perdre pes que perdre greix. Quan parlem de salut el més important és el greix corporal i no el pes (tot i que òbviament estan relacionats).  El pes per si sol no és un bon indicador de l’estat de salut de la persona.

Si vols saber si estàs millorant la salut fixa’t en si estàs perdent greix (no només pes), en la reducció dels perímetres corporals, en l’augment dels nivells d’energia, a com et desinfles i millora la teva funció digestiva, la textura de la pell, el teu estat d’ànim… entre altres. Això és el realment important perquè  moltes dietes,  sobretot les hipocalòriques, et poden fer perdre pes sense perdre greix ni millorar tots aquests altres paràmetres.

Segurament ara t’estaràs preguntant… “I quin tipus de dieta he de seguir per perdre greix i millorar la  salut?”

Doncs la resposta és molt senzilla! El primer que cal fer és deixar de fer “dietes” i entendre la nutrició des d’una perspectiva més amplia i saludable. Canvia la teva manera de pensar i evita donar a la paraula “dieta” una connotació negativa. Substitueix-la per una de més positiva i beneficiosa per a la salut.

A partir d’ara, i per a la resta de la teva vida, pensa en la paraula “dieta” com:

“La manera de menjar cada dia per veure’t i sentir-te bé, i poder rendir al màxim”!

Res més que això! Però res menys que això també!

Entendre la nutrició d’aquesta manera et permet menjar lliurement tots aquells aliments que contribueixen a veure’t bé , sentir-te bé i rendir al màxim sense preocupar-te de les calories, porcions o cap altra mesura associada a aquella visió restrictiva i poc saludable. Des de FITNESS INTEGRAL i el REPTE Elimination Diet et proposem i t’aconsellem que la teva alimentació segueixi unes pautes el més semblants possibles a les de la ELIMINATION DIET. Si encara no la coneixes et pots descarregar el llibre GRATIS a www.dietasaludablefitnessintegral.com

Perquè a l’hora d’aprimar-te, el principal objectiu no hauria de ser perdre pes sinó millorar la salut a nivell general. Si  millores el teu estat de salut el teu pes millorarà. De fet, un cos realment saludable no arrossega sobrepès!

Bé, ara ja saps com t’has d’alimentar però no oblidis que un programa de salut, entre altres coses, ha d’incloure exercici físic. I per això deixa que et digui que no tot l’exercici físic és igual ni serveix igual pel mateix.

Si el teu objectiu és cremar greix ja fa temps que se sap que la millor manera de reduir el greix visceral (el que s’acumula al voltant dels òrgans i ocasiona més problemes de salut) no és fer exercicis aeròbics com anar a caminar, còrrer  o passar-se hores i hores sobre una el.líptica dins un gimnàs. De fet la manera més ràpida, efectiva i saludable de perdre greix i posar-se en forma és fer exercicis de molt curta durada però el més intensos que puguis.

Un estudi molt recent publicat al “Journal of Obesity” ha demostrat que un programa d’entrenament intervàlic d’alta intensitat realitzat durant un període de 12 setmanes a un grup d’homes amb sobrepès (mitjana d’edat 24 anys) va reduir el seu percentatge de greix visceral molt més que altre gent que només havien fet exercicis aeròbics. A més el seu cos s’havia tornat molt més eficient a l’hora d’utilitzar el greix com a substrat energètic, tenien millor sensibilitat a la insulina (menor risc de patir diabetis), els seus nivells de sucre en sang estaven molt més estables i se sentien vitals i amb moltes ganes de fer coses.

Tots aquest beneficis i resultats no s’aconsegueixen fent exercicis aeròbics (còrrer, spinning, el.líptica…). encara que s’hi dediqui el doble o el triple de temps.

Precisament perquè en el REPTE ED tenim un equip de professionals altaments qualificats (nutricionistes, psiconeuroimmunolegs i entrenadors personals), que comparteixen tots aquests coneixemtns, el programa és tan innovador i efectiu.

Si tens sobrepès  i/o vols millorar la teva salut AQUEST ÉS EL TEU PROGRAMA!

Més INFO i INSCRIPCIONS REPTE ED a: http://fitnessintegral.com/enforma/elimination-diet/

Salut i felicitat!

comparteix:
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • RSS
  • LinkedIn
  • MySpace

Speak Your Mind

*


*