De què té gana la teva vida?

La nostra relació amb el menjar té el seu inici des de l’etapa fetal. A partir d’aquell moment, menjar no és només preservar la vida sinó que es va carregant de significats psicològics.

Aquests significats s’elaboren a partir de la nostra interacció amb el món (costums, rituals, creences de les nostres famílies, societat, temps en què ens ha tocat viure..) però també a través de la relació amb el nostre interior (autoimatge corporal, autoestima i autoconcepte).

Menjar és més que el simple fet de proveir nutrients al cos. El menjar s’ha convertit no només en el què i el quant  (tipus d’aliments i quantitat de nutrients o calories ingerides) sinó en alguna cosa més. Ens referim sobretot a la relació psicològica que tenim amb els aliments. No es pot separar la part biològica i fisiològica de l’acte de menjar amb la vinculació emocional i afectiva que tenim.

Nodrir-nos és un acte de supervivència però també de seguretat psicològica. Es molt important que a part del què i del quant ens comencem a plantejar per què mengem  i com mengem.

Així la frase de “Ets el que menges” és tan certa com “Menges el que ets”.

El menjar és un reflex, és una projecció, una extensió de qui soms. Per tant, la nostra relació amb el menjar és una de les formes més eloqüents on identificar les coses que pensem, creiem, sentim, valorem, volem….en fi, qui soms.

La psicòloga Mireia Bosch, col.laboradora de Fitness Integral i la Elimination Diet proposa un exercici molt senzil però a l’hora molt potent… La pròxima vegada que et posis a menjar, abans de començar, et demanem que reflexionis per un moment i responguis a la següent pregunta…

Què diu el teu plat de tu?…


No hi ha respostes correctes o incorrectes, simplement, es tracta d’observar com mengem; és una invitació a observar qui soms. Recorda que el que soms, es projecte en tot el que fem, també en l’acte de menjar.

La  nostra relació amb el menjar és una porta d’entrada a nosaltres mateixos. És una via d’autoconeixement i autoexploració i si nosaltres ho decidim així es pot convertir en un gran vehicle de creixement personal. Ens pot permetre entendre el perquè mengem certs aliments, la necessitat que tenim de picar constantment… en definitiva, ens ensenya de què té gana la nostra vida. Perquè en la gran majoria dels casos ens posem coses a la panxa no pas per gana sinó per omplir un buit diferent. Es tracta d’entendre què estem omplint amb el menjar que no omplim amb la vida que portem i així poder fer els canvis pertinents que ens permetran ser més feliços.

És per això que en el REPTE Elimination Diet hem apostat per fer un canvi integral, on no només tindrem en compte la nutrició i l’exercici físic, sinó també tot allò que pot ajudar-te a estar més saludable i sentir-te més feliç.

Si t’apuntes al REPTE Eliminatin Diet a mesura que avança en el programa aniràs entenent perquè fins ara t’havia costat tant perdre pes, o controlar els antulls i les ganes pel dolç… A més adquiriràs noves eines i estratègies per tal de gestionar millor totes aquelles situacions que et poden fer tornar a recaure en aquells mals hàbits que saps que no t’ajuden a ser la persona que vols i et mereixes ser.

Recorda aquesta frase, és el “quid” de la qüestió… 😉

Recorda aquesta pregunta la pròxima vegada que et trobis davant d’un plat de menjar…“Què diu el teu plat de tu?”. Assegura’t que el que et transmeti sigui positiu, et dongui força i autoestima. Omple’t la panxa per la gana real que tens i no pas per les angoixes, frustracions o l’aborriment.

Salut i bon profit 😉

comparteix:
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • RSS
  • LinkedIn
  • MySpace

Speak Your Mind

*


*