Tot el que llegiràs en aquest llibre (i que espero que utilitzis) és el resultat de més de 12 anys d’experiència, formació, educació i observació dels efectes de les diferents estratègies nutricionals que Fitness Integral ha utilitzat amb centenars de clients. En el cas d’en Dax Moy l’experiència es remunta a més anys i a milers de persones que han entrenat amb ell i els seus entrenadors i coaches en els centres que té a Londres.

Hem dedicat molt temps a parlar amb científics, metges, nutricionistes, osteòpates, naturòpates, metges especialistes en medicina tradicional xinesa, esportistes professionals, etc… per tal d’estudiar i analitzar totes les estratègies nutricionals que existeixen i comprovar l’eficàcia de les diferents dietes. Hem observat que les dietes que realment són efectives i que, no només ajuden a baixar de pes sinó que contribueixen a millorar la salut es basen, totes i cadascuna d’elles, en dos principis molt senzills:

1. Eliminen qualsevol aliment que el cos humà pugui percebre com a tòxic o irritant

 

2. S’asseguren que NOMÉS es consumeixin aliments naturals i frescos

Són principis molt senzills i obvis quan hi penses. Però, per a la majoria de la gent aquest principis s’allunyen moltíssim de la realitat dels seus hàbits alimentaris.

La majoria de la gent consumeix aliments que estan plens de productes químics, additius, colorants i conservants, molts dels quals s’ha comprovat que són perjudicials per al cos humà i que causen problemes de salut i, així i tot, els trobem en els nostres aliments.

Fins i tot quan els aliments que consumim semblen naturals i “saludables” com el blat , la llet i altres , són manipulats i tractats fins a tal punt que el cos té dificultats per reconèixer-los. De fet, quan els consumim actuen més com un agent agressor (estressant) que com un aliment.

Segur que ja saps de què parlo. Estic convençut que has pogut comprovar els efectes dels aliments processats, plens de productes químics però, per una raó o altra, has decidit ignorar els efectes que et provoquen i creure que la culpa és d’alguna altra cosa.

Ja saps a què ens referim…

–          Digestions pesades

–          Cremor d’estómac

–          Cansament crònic i falta d’energia

–          Mal de cap i migranyes

–          Depressió

–          Canvis d’humor

–          Problemes de pell

–          Diabetis

–          I molts altres símptomes

Tots aquestes i molts d’altres poden associar-se a la manera com menges!

No som metges però podem afirmar que el teu estat de salut és el reflex directe de l’estat de salut de les teves cèl·lules.

Les teves cèl·lules necessiten una aportació constant de macronutrients (greixos, proteïnes i carbohidrats) i micronutrients (vitamines i minerals) per poder funcionar correctament. Si no els proporcionem la quantitat i la qualitat suficient que en necessiten, la salut de les cèl·lules es veurà compromesa.

Quan les cèl·lules d’un òrgan es veuen compromeses, llavors tot l’òrgan queda compromès i quan un òrgan no funciona TU te’n recents

És tan senzill i complicat alhora.

Cèl·lules sanes equivalen a un cos  sa.

Cèl·lules malaltes equivalen a un cos malalt.

Si no t’acabes de trobar bé o estàs malalt pots estar segur que les teves cèl·lules han estat compromeses d’alguna manera o altra.

D’això en pots estar segur.

Tots ens mereixem una vida lliure d’aquests factors negatius i malauradament, cada vegada més gent experimenta com a mínim un d’aquests factors o més d’un, de manera diària!

I el més trist de tot és que la majoria de la gent  s’acostuma a sentir-se així. Molta gent acaba creient que sentir-se malament és normal.

La veritat és que la majoria de la gent té unes expectatives extremadament baixes sobre com s’haurien de veure, sentir i rendir diàriament i això és perquè majoritàriament mai han pogut (o no recorden) sentir-se diferent ni millor.

És trist però cert que la incapacitat per experimentar  una salut extraordinària és, en gran mesura, degut al fet de fixar-se objectius i fites molt baixes i  aconseguir-les en comptes d’apuntar més alt i fallar.

Pots imaginar-te com seria la teva vida si…:

 • Tinguessis suficient energia com per passar-te tot el dia fent aquella tasca (física o mental) que tan t’agrada?
 • La teva vida sexual fos energètica i satisfactòria?
 • Fossis  capaç d’afrontar qualsevol problema sense tant estrès, preocupació i ansietat?
 • El son vingués fàcilment, fos profund i regenerador i en despertar-te et sentissis fresc, recarregat i relaxat?
 • Et posessis malalt en molt poques ocasions i quan t’hi posessis fos de manera suau i et recuperessis ràpidament?
 • La teva musculatura fos forta, elàstica i eficient?
 • Les teves articulacions fossin mòbils, lliures i sense dolors ni molèsties?
 • La teva digestió fos lleugera i sense gasos ni rebotiments?
 • La teva pell estigués radiant, neta i clara?
 • Els teus cabells forts i sans?
 • Estiguessis en el teu pes ideal i els teus nivells de grassa fossin saludables?
 • Et sentissis feliç i emocionalment estable la gran majoria del temps?

La vida estaria força bé, no creus?

Encara que costi de creure, tots podem sentir-nos així sempre que estiguem disposats a fer el  necessari per aconseguir-ho.

Moltes vegades el que cal fer és només parar atenció a la qualitat del que ens posem a la boca en cada àpat. Tan senzill com això, tot i que molta gent sembla ignorar-ho.

El fet és que moltes de les coses que la gent es posa a la boca són de poca qualitat, sense vitamines ni minerals, plenes de productes químics i molt calòriques i o els ajuden a millorar la salut, tot el contrari, hi incideixen negativament.

Recordes que “cèl·lules sanes = cos sa”

És hora d’eliminar tot allò que fins ara t’ha impedit veure’t i sentir-te bé i rendir al màxim!

Som’hi!


comparteix:
 • Facebook
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • RSS
 • LinkedIn
 • MySpace